на главную
prophetic.rhema.ru-христианский сайт о пророческом помазании
на главную


Як я дізнаюсь, що чую слово від Бога?
iз книги "Відповіді на найважливіші запитання"
Пет Робертсон

Немає якогось досконального способу дізнатися напевне, що те, що ви чуєте, виходить від Бога, - якщо тільки людина не має досвіду спілкування з Богом протягом тривалого часу i потім не звіряє почутого зараз з тим, що чула paнішe. Taкi люди звикли розпізнавати голос Господа (дивіться Івана 10:27). Багато хто, однак, вважає, що чує голос Бога, хоча насправді це не так. Наскільки обтяжливими бувають надто впевнені у своїй духовності люди, які весь час говорять: "Бог сказав мені - Бог сказав мені так - Бог сказав мені інакше". Їм здається, що кожна їхня думка є одкровенням Господнім. Але Бог не діє постійно тільки таким чином. Biн говорить з нами, але Biн не займається балачками цілими днями, як це здається деяким людям. Таким є мій власний досвід, i це узгоджується з тим, що говориться з цього приводу в Біблії.

У Біблії сказано, що ми можемо визначити, чи є хтось пророком, коли те, що Biн передрікав, справджується (Повторения Закону 18:22). Це досить практичний тест i він спрацьовує.

Мій приятель, який вважав, що чує голос Божий, сказав мені: "Моею другою дитиною буде хлопчик, Господь сказав мені про це". Його другою дитиною виявилась дівчинка. Тоді Biн сказав: "Бог сказав, що хлопчиком буде не друга, а третя". Його третьою дитиною знову виявилась дівчинка. I в цю мить я зрозумів: "Цей брат не чує голосу Божого", оскільки те, що він чує, вважаючи, що це Божий голос, не справджується в дійсності.

Не існує короткого шляху до духовного осягнення. Ви повинні навчатися ходінню з Богом i розпізнаванню Його голосу; інакше ви ризикуєте прийняти ваш власний внутрішній голос за Божий. Ви також можете бути одурені голосом сатани. Kpiм того, це можуть бути нікчемні світськи голоси. Дуже легко помилитися у цьому різноголоссі. Звичайно ж Господь говорить з нами спокійним розміреним голосом (1 Царств 19:11-3). Для того, щоб стало можливим почути Його, потрібен час, молитва i чекання.

Адже Бог не розкидає своїх перлів. Biн сказав: "Та коли ви будете шукати звідти Господа, Бога свого, то знайдете, якщо будете шукати Його вам серцем своїм та всією душею своею" (Повторения Закону 4:29). Бог не відкривається будь-якому випадковому спостерігачеві, який візьме дорогоцінне i гратиметься ним. Я знав дорослих людей, які поводилися з дарами від Бога, як з дитячими іграшками. Для того, щоб догодити Богу i дістати Його пораду, людина повинна стати серйозною i цілеспрямованою.

Що ж слід робити, щоб дістати можливість чути голос Божий? Щоб досягти цього, слід присвячувати свій час Богові. Адже кінцева мета полягає не просто в одержанні вказівки від Бога, але в осягненні Його. Бог може зробити важким для нас входження в Його присутність, бо Biн хоче побачити, чи й справді ми готові витрачати духовну енергію i зусилля для досягнення цієї мети. Чи закостеніємо ми в якомусь rpixy? Чи позбудемося ми того, що нам заважає? Чи станемо ми шукати Його всім серцем?

Деякі люди очікують всього лише швидкого способу розв'язання власних проблем. "Боже, скажи мені, як зробити гpoші у цьому 6iзнeci, будь ласка. До нової зустрічі!" I на цьому все закінчується. Але Господь хоче, щоб до Нього зверталися шанобливо i благоговійно, як Biн на те заслуговує. Biн хоче змінити нас, а не просто дати нам швидке рішнення. Ми ніколи не змінимося, якщо не осягнемо Його присутності, не проведемо з Ним багато часу i не дамо Йому можливість очистити нас від схильності до гpixa.